Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ölj, hogy meg ne öljenek - pusztíts, hogy el ne pusztítsana
  2014-05-18 20:56:09, vasárnap
 
 



Forr a világ bús tengere, ó magyar! Ádáz Erynnis lelke uralkodik,
S a föld lakóit vérbe mártott
Tőre dühös viadalra készti.




A kor parancsa (kategorikus imperatívusz...)

Ölj, hogy meg ne öljenek - pusztíts, hogy el ne pusztítsanak!


Ha volna egy Berzsenyink (nincs), mit írna a máról, a mához? Vállalná a "Magyarokhoz" írott versét? Vélhetőleg igen, mert akkor valójában nem is forrt az egész világ, most pedig ugyancsak forr. A címzett, a magyar helyett lehetne az ember, a gój emberiség.

Hogy ki volt Berzsenyi és miért dramatizálta korát, egy róla folytatott beszélgetésből derül ki, amelyet vázlatosan idézek."Ha valaki, ô volt a 'par excellence' politikai költô. A verseinek jó része nem más, mint aktuálpolitikai publicisztika. ... Nagyon tudatos és átgondolt politikai nézôpontból kiinduló, széles nemzetközi kitekintéssel és világos történetfilozófiával bíró politikai világkép rajzolódik ki a verseiben ... Berzsenyi korában még nem találták föl a politológiát. Mit szólnának (ma) Berzsenyihez, aki megénekelte az ulmi csatát, a diétai ügyeket, sôt még az országgyulési frakcióvezetôket is? Egy Berzsenyi-specialista valószínuleg minden ártatlan ódában fölfedezné az aktuális politikai üzenetet. ... Horrorisztikus történeti képzetünk a nagy vérben ázó csatamezôkrôl meg egyebekrôl az antik mítoszok mintáit próbálják utánozni, amely mítoszok pedig nemcsak monumentálisak, hanem horrorral is tele vannak. Berzsenyi meglepôen korszerü ..." Igenám de korunk - a Nyugat alkonyának kora - több "horrorisztikus elemet" produkál, mint bármelyik antik mítosz. Egyszerüen nem lehet írótollal túldramatizálni.

Ezt az írást, az ukrajnai események fényében, az a kézenfekvő felismerés motíválta, hogy amíg ZsidóAmerika befolyást gyakorol a világ sorsára, nem lesz nyugalom, nem lesz béke. Ezt a gondolatot fejezi ki a cikk 'frontképe', amelyet egy harcias (amazon) ismerősöm tett fel Facebook oldalamra.

A "nyersanyagot" pedig egy érdekes írás szolgáltatja, amelynek szerzőjét és az általa használt forrásokat (egy kivétellel) nem sikerült felderítenem, mindenestre nem plagizálok, mert nem vagyok sem köztársasági elnök, sem miniszterelnök helyettes. Az írást levél mellékletként kaptam május 13-án a tárgy: "Oroszok - amikről nem hallani". Ami engem illet, úgyszólván mindenről hallottam ami az írásban áll. A tények csoportosítása azonban érdekes, a csokor tehát tetszetősebb, mint a belekötött virágok.

[Az írás legérdekesebb passzusa, amiről nem tudtam, az oroszok és a kínaiak által megépítendő "nicaraguai csatorna". ]


1. Háború az új technológiákért - a nyugat elvesztette helyzeti előnyét

A nyugat egymásutánban kapja a megrendítő erejű csapásokat az orosz katonai technológiáktól. A közelmúltban a US Donald Cook legénységének lemondásáról kerültek elő információk, majd nem sokkal utána nyilvánosságra jutott a román kikötőbe "visszahívott" amerikai hajó matrózának a feleségéhez írt levele. Ezt a levelet az amerikai elhárítás pillanatok alatt eltüntette a világhálóról, de szemfüles emberek mindig vannak, és nagyon hamar a megfelelő helyeken olvasható volt. Olyan dolog történt, amely megmagyarázhatatlan, és amely miatt a hajó legénységének egy része azonnal felmondott, amint kikötöttek. A hajó valamennyi elektronikája leállt. A monitorok elsötétedtek, az Aegis-rendszer leállt valamennyi műszerrel együtt, majd pár pillanat múlva a hajó motorja is. A Szu-24 olyan mértékű elektronikai zavarást végzett, amely az egész hajót megbénította. "Mint egy döglött teknős, úgy vergődtünk a hullámokon" - írta a hajó legénységének egy azóta felmondott tagja. "Volt, aki üvöltött tehetetlenségében, volt aki sírt. A kapitány zöld volt a dühtől, a másodkapitány elővett egy üveg rumot, majd feltette a lábát az asztalra, mondván most már úgyis minden mindegy. Az utolsó rárepüléskor a pilóta kiintett az ablakon, majd megbillegette a szárnyait, jelezvén, hogy ő végzett. Biztosak voltunk benne, hogy hatalmasakat röhögött rajtunk. Volt is rá oka. Vele együtt rájöttünk, hogy a csúcstechnikás hajónk egy darab ócskavas" - írta a volt matróz.

A hipermodern amerikai romboló és az 'ócska' SU24-esek mulatságos kalandjáról én is megemlékeztem anno.

Az első, amelyet a nyugat mindenáron kipuhatolni és megszerezni akart, az orosz S-500 légvédelmi rendszer. Miután Törökország még Jelcin ideje alatt megka parintott párat az akkori S-300 légvédelmi rendszerből, annak minden tulajdonságát hamar kiismerték. Amerikai mérnökök szedték darabjaira és elemezték a technológiát, majd lemásolták, és máig az új elhárító rendszereik gerincét képezi. A "mindenek felett álló" Aegis rendszerük technológiai alapját is ez adja. Honnan vesszük ezt? Abból az egyszerű okból kiindulva, hogy orosz szaklapok máig foglalkoznak a kérdéssel, hogyan lehet séges az, hogy az 'új' (!) amerikai rendszerek műszaki paraméterei pontosan olyanok, mint a 'hajdani' (!) S-300 adatai. Hogyan lehetséges az, hogy egy ország, ami 30 éve nem fejlesztett ki semmilyen új rakétatechnológiát, hirtelen egy merőben új rakétarendszerrel áll elő, ami ráadásul rendkívül hasonlít az S-300-ra? Emiatt Putyin korábban kiadta az utasítást, hogy Oroszország védelmében egy merőben új légvédelmi rendszert kell kidolgozni. Először megszületett az S-400, amely az S-300 alapjaira készült, de egy teljesen új bemérési technológiát használt, majd röviddel utána elkészült az S-500. Ez már egy telje sen új rendszer. Törökország jelezte, hogy ilyen rendszert szándékozik venni, csakhogy ezt már az oroszoktól nem kapta meg. Érdekes módon, azok után, hogy Oroszország megtagadta az új rendszerek eladását, Törökország elhárító-rendszer vásárlási láza egyből lelohadt, majd mega kadt. Más forrásból nem is próbáltak hasonló adottságú rendszert beszerezni.

Majd jött a szíriai rakétaincidens. A Szíria partjainak közelében állomásozó hajók megsemmisítettek valamennyi amerikai hajóról kilőtt cirkálórakétát. Az amerikai vezérkar elképzelni sem tudta, hogy erre az orosz technológia képes lehet. A NATO-flotta visszavonult Szíria partjaitól, az incidensről érthető okokból mindkét fél mélységesen hallgatott. A Yakhont-800 rakétáról van szó, amellyel az oroszok nem csupán Szíriát fegyverezték fel, hanem a Gázai övezetet uraló Hamászt is (!). Annak azonban nem találom nyomát, hogy ezeket a rakétákat be is vetették volna az amerikai hadihajókról indított rakéták ellen. A Fars hírügnyökség is csak arról tudósít, hogy Lavrov figyelmeztette az amerikaiakat e raéták rend kívül kellemetlen tulajdonságaira. Tény, hogy Sziria körül gyanús csend van...

Dazonban a NATO partnerországok sorban kezdték megkeresni Moszkvát, hogy új orosz elhárító rendszereket akarnak vásárolni (többnyire arab államok, például Bahrein). Ezek az országok, ha nem is NATO tagok, de mindenképpen nyugatbarát államok. A vételár többszörösét is felajánlották, mégsem kaptak semmit. Valamit az USA nagyon, de nagyon tudni szeretne ezekről a rendszerekről. Valószínűleg azért, mert olyan technológiával állnak szemben, amelyről fogalmuk sincs.

Ez a történés szintén összefüggésben van egy másik, korábbi incidenssel. Alig néhány éve egy iráni rádiós-műszaki alakulat átvette az irányítást egy amerikai drón felett, majd azt sértetlenül leszállította egy iráni reptérre. Feltételeztük, hogy mindez valószínűleg orosz elektronikai segítséggel valósult meg, - majd egy évre rá el is ismerték, hogy valóban az új orosz elhárító rendszer volt képes leszállítani a drónt. Ezek szerint az oroszok valamilyen új elektronikai zavaró és irányító rendszert fejlesztettek ki, amely képes arra, hogy műholdról rejtjelesen kommunikáló eszközöket megbénítson, elektronikai rendszerek felett vegye át az irányítást. Ezt én rég megírtam, dehát az ismeretlen cikkíró se tudhat mindent. Igaz, volt egy amerikai próbálkozás, ám ennek az lett a vége, hogy Irán leszállított egy szupertitkos és szupermodern, RQ-170 Sentinel tipusu, amerikai drónt. E tény körül az amerikaiak persze megpróbáltak ködösiteni, azt állítván, hogy a navigációs rendszer spontán meghibásodása miatt elveszítették fölötte az irányítást. Ennek persze ellentmond az a tény, hogy a sértetlen (!) gépet az irániak tükörfényesre glancolva úgy állították közszemlére, mint egy nemzetközi autókiállítás topmodelljét. Aztán az is kiszivárgott, hogy ezt a mutatványt ugyancsak egy orosz eszközzel, az "1L222 Avtobaza" elfogó berendezés segítségével hajtották végre. Ez - a tábori klotyóra emlékeztető - idétlen járgány az "air szuperiority" elvesztésének egyik tárgyi bizonyítéka. Az akkori hír folytatása, hogy Irán sorozatban gyártja a Sentinel modernizált változatát...

Az USA kétségbeesetten kutatja és próbálja megszerezni ezeknek a számukra halálos eszközöknek a technikai adatait. Eljátszották az időt. Elszórták a drága éveket hiábavaló hadakozásokra, egészen addig, amíg a Jelcin alatt Oroszországból szétlopott információkat felélték, az előnyüket elvesztették.

Érdekes az is, hogy egész a 2000-es évekig a nyilvánosan propagált amerikai lézerfegyvereket csak filmeken, tanulmányokon lehetett látni. Milyen is lenne, hogy képzelik el, - a Csillagok Háborúja mesefilmhez hasonló filmeken mutatták be. Egészen addig, amik az USA Jelcin alatt ki nem foszthatta az orosz fejlesztések aktáit, és milyen meglepő, az utóbbi években már lézerfegyverek tesztelését végzik. Csakhogy érdekes módon ez a lézer fegyver megszólalásig hasonlít az orosz telepített lézerfegyverekhez. Az oroszok ugyanis nem csak beszéltek és álmodoztak róla sci-fi filmeken, hanem meg is építették. Egy harvardi professzor szerint - akit bevontak az ilyen titkos utakon megszerzett orosz technológiák vizsgálatába - kijelen tette; az oroszok titokban végeztek e téren jelentős kutatásokat, és bizonyos dolgokban évtizedekkel előttünk járnak, például a plazma- technoló giában.

Az USA elvesztette a Szovjetunió összeomlásával szerzett előnyét, - olyannyira, hogy védekezésbe kényszerül, főleg politikai vonalon, és minden erejét arra fordítja, hogy újra kieszközölje a hidegháborús állapotokat. Amibe a pénzügyi szakadék (fiscal cliff) szélén tántorgó Amerika holtbiztos beledöglik.



2. Oroszország bevezeti az aranyrubelt

Oroszországban végső szakaszába lépett a dollártól teljesen független fizetési rendszer felállítása, ahol a kifizetések alapja kizárólagosan a rubel lesz, - amit egyben védetté is tesznek a dollár áringadozásával és a nagy nyugati pénzintézetek spekulációival szemben.

Miután a Krím-félsziget Oroszországhoz csatlakozása miatt a nyugati országok több orosz bank ellen is szankciókat hoztak, a nyugati politikusok mintha visszavonulót fújtak volna. A Wall Street pénzemberei nagyon jól tudják, hogy az orosz bankok függetlenedése a nemzetközi hálózattól milyen hatással lesz rájuk. Oroszország mindeddig tárt ajtókkal várta a külföldi befektetőket, akik többnyire manipulációs szándékkal érkeztek az országba. Emiatt a nyugati szankciók kihirdetése hatalmas hiba volt, amit mostanra a nyugat pénzemberei is megbántak - ugyanis ennek köszönhetően tudja Oroszország felszámolni saját gazdaságán a sebezhető pontokat.

Putyin 2007 óta jelentős lépéseket tett a rubel alapú független pénzügyi rendszer kiépítésére. Ennek alapja kizárólag a reálgazdaság és az Oroszország számára elérhető források összessége lesz, vagyis a felálló új pénzrendszert Moszkva aranytartalékai biztosítják. Nincs több fosztogatás és pénzügyi spekuláció. Ezzel a lépéssel Oroszország valójában kiadta a függetlenségi nyilatkozatot, amire a Wall Street azonnal hadüzenettel reagált.

A szankciók által célkeresztbe tett Rosszija Bank lesz az első orosz bank, amely kizárólag rubel alapú elszámolásokat végez. Ennek szimbólumaként a Rosszija Bank központi épülete elé egy az arany rubelt ábrázoló szobrot állítanak ki, mint az aranytartalékra épülő rubel nyújtotta stabilitás és biztonság szimbólumát. A Rosszija Bank vezérigazgatója jelentette ezt be, - emellett azt is elmondta, hogy törekednek az országot felforgató nyugati spekulációk végleges felszámolására. A Rosszija Bank vezetője elmondása szerint Oroszország jelen fejlődési szakaszában már nem függ a külföldi valutáktól, a belső gazdasági erőforrások pedig a külső gazdasági támadások elé is akadályt állítanak.

Putyin a Szövetségi Tanács előtt beszélve elmondta, hogy a rubel konvertibilitását fel fogják számolni, mivel ez elengedhetetlen az ország gazdasági stabilitásának biztosításához. A rubel konvertibilitása ugyanis kizárólag negatív következményekkel járt, vagyis a hazai tőke kiáramlott az országból, a helyette beáramló külföldi tőke viszont többnyire spekulatív jellegű volt. Putyin elmondása szerint az aranyrubelre átállást követően a Kína és Japán által működtetett rendszerhez hasonló fog létrejönni, vagyis a rubel csak Oroszország területén lesz használható, a nemzetközi piacon használatra pedig külön valutát vezetnek be.

Ezzel eldőlt a nyugat és kelet szembenállásának sorsa: elkerülhetetlen a háború. Az atlantista tömb ugyanis mindeddig porrá rombolta az összes országot, ami a dollártól független fizetési rendszert akart bevezetni. Tegyük hozzá ZsidóAmerika meggyilkolta saját elnökét Kennedyt is. "JFK megtette az első óvatos lépéseket az 1913-ban zsidó kézbe került amerikai központi bankrendszer (US Federal Reserve System) állami ellenőrzés alá vonására, ami önmagában is "halálos bűnnek" számít az Egyesült Államokban." A Líbia elleni NATO-beavatkozásnak szintén ez volt az oka: Moammer Kadhafi kihirdette az ország aranytartalékához kötött független líbiai pénz, az aranydínár bevezetését. Emellett más afrikai országokat is arra buzdított, hogy az eladott olajért ne fogadják el a dollárt vagy más nyugati valutát, ehelyett csak fizikai aranyban fogadják el a nyugati országok általi kifizetéseket. Líbia egy kicsi és jelentéktelen ország volt Oroszországhoz viszonyítva, számottevő katonai erő nélkül, így a NATO hónapok alatt porig rombolta, és a Líbia élére tett nyugati bábkormány azóta is elfogadja a dollárt.

A "Global Research" az esetet a következőképp kommentálja. "Putyin átmossa a dollárt. Bevezeti orosz arany rubel fizetési rendszert és kiiktatja a dollárt. A Wall Streettől és a City of Londontól független új pénzügyi rendszer kezd konkrét formát ölteni. Oroszország bejelentette, hogy a termékek és nyersanyagok - köztük az olaj - eladás és vásárlása a rubel helyett dollárban fog történni, olyan a fizetési rendszerben amelyben rubel teljesen függetlenné válik és védve lesz a dollárhoz kötődő "gyilkos spekulá cióktól" (pl. short-selling). A Wall Street és bankjai a nyitott pénzügyi ajtón keresztül rendszeresen fosztogatták az orosz reálgazdaságot. A Nyugat először az összes orosz bankkal szemben akart szankciókat bevezetni. Végülis csak a Rosszija Bankkal szemben alkalmazott korlátozásokat.A wall streeti vámpírok ugyanis rájöttek a széleskörü szankciók előnytelenségére, a vérszívást korlátozták és propaganda jelleggel alkalmazták a fenti bankkal szemben. Oroszország viszont meghirdette a 'zéró toleranciát' a fosztogatás és a pénzügyi spekuláció ellen. (Bűnözőként körözi Sorost...) Ez ugyan 'békés lépés', de egyenértékü egy 'függetlenségi nyilatkozattal" és a Wall Street úgy minősíti, mint egy a 'hadüzenetet'. Ez egy igazi 'judo stratégia': a nyugati szankció, mint támadás, teremtett ideális helyzetet egy védekező ellenlépéshez, amely a támadás lendületét , nyers erejét visszafordította a támadó ellenség ellen. Most az történik, hogy a Bank Rossiya lesz az első kizárólag az orosz rubellel foglalkozó bank. Ezt a lépést nem tartják titokban. Éppen ellenkezőleg. Egy hatalmas arany rubel szimbólum kerül Rossiya központi székháza elé, szimbo lizálva a rubel stabilitását és jelképezve az ország aranytartalékainak bőségét. Az ITAR-TASZSZ idézi a bank tisztviselőit, akik nagyon világosan fejezik ki azon szándékukat, hogy megbüntessék a nyugati spekulánsokat, akik hosszú ideig fosztogatták az országot. Szerintük Oroszország, jelenlegi fejlődési szakaszában, nem függ a külföldi valutáktól. Kizárólag belső forrásaira támaszkodik, hogy saját gazdasága sebezhetetlené váljék.

"Alea iacta est! A kocka el van vetve!

Jól mutat az aranyrubel is. Hátlapján Szent György ledöfi a sárkányt... Vajon kire - mire gondoltak a tervezők? Én a sárkány hasára még rá montíroztam volna egy Magen Davidot, de talán így is érthető - Oroszország, a Rosszija Bank, az arany és a rubel együttes mondanivalója...

De térjünk vissza a cikkre.

Oroszország elég katonai és gazdasági erővel rendelkezik ahhoz, hogy háború esetén ne csak megvédje saját függetlenségét, de a nyugatot végleg térdre kényszerítse. Nem kérdéses, a Wall Street már bejelentette a hadüzenetet: Washington nem akar aranyrubelt látni, és csak idő kérdése, mikor lesz ebből közvetlen katonai konfrontáció.

3. Kína és Oroszország építi a Panama-csatorna riválisát Nicaraguában

A Panama-csatorna, ami több mint 100 éve az Egyesült Államok felügyelete alatt áll, 1904-1913 között épült, az amerikai Védelmi Minisztérium felügyelete alatt. Mire elkészült, Panama az Egyesült Államok 'protektorátusa' lett.

Ez a passzus a cikk legérdekesebb, számomra legtöbb újdonságot jelentő része. Hogy megértsük, az új csatorna miért hatalmas pofon Amerikának, kukkantsunk bele kissé a Panama Csatorna dicstelen multjába amely a kapitalizmus természetrajza is lehetne. "A higéniai, morális és technikai gondok mellé ... [Becslések szerint építése során 27 500 ember vesztette életét. A munkát járványok és földcsuszamlások nehezítették.] ... hamarosan pénzügyi nehézségek társultak. A munkálatok 40%-os készültségi állapotban voltak, amikor a francia csatornatársaság csődöt jelentett. Az eredetileg tervezett 120 millió dollár helyett a számla már ekkor 235 millió dollárra rúgott. A csatornaépítő társaság összeomlása hatalmas botrányt okozott Fran cia országban. 'Heves antiszemita támadások érték a csatornaépítésben szerepet játszó zsidó származású spekulánsokat'. 104 törvényhozót érintettek a korrupció szétfutó szálai. Megszületett a 'panamázás' fogalma, amivel azóta is a tisztességesnek látszó, de valójában nyerészkedő, korrupt, törvény sértő, ezért botrányos üzelmeket illetik.Eközben az Egyesült Államok jelezte: saját csatornát kíván építeni Nicaragua területén keresztül. A francia csatornatársaság e hírre megrendült, hiszen az amerikai létesítmény ellehetetlenítette volna a panamai beruházást. A francia építőknek mindössze két választása maradt: vagy veszni hagyják addigi munkájukat és eladják a megkezdett beruházást, vagy pedig felépítik és befektetésük csak nagyon hosszú idő múlva térül meg. A társaság az eladás mellett döntött." Gondolom, a fentieket szükségtelen "méltatnom".

Ami a 'protekturátust' illeti épp Panamához fűződik ZsidóAmerika egyik legaljasabb katonai agressziója Panama ellen. Erről a nyomán és stílusában érdemes beszámolni néhány sorban. "Drogbáróból csinált diktátort Amerika! Felemelkedését és uralmát az Egyesült Államoktól kapott dollármilliárdoknak köszönhette. Noriega katonaként szolgált, amikor 1950-ben beszervezte a CIA. 30 éven át dolgozott nekik. Az USA örömmel pénzelte, hogy megerősíthesse hatalmát. Harcolt a térség kommunistái ellen. Amerika cserébe szemet hunyt a tábornok stiklijei fölött, akinek sikerült állami szintre emelnie a drogtermelést. A verkli egész jól ment, de defektet kapott. "Noriega az 1989-es választásokat elvesztette, de hatalmától nem volt hajlandó megválni. Ez vállalhatatlanná tette Amerika számára. (Demokrácija!) Először az USA gazdasági szankciókkal sújtotta az országot, majd egy tengeri incidens után (Amit nyilván a CIA szercezett) Bush elnök 1989-ben parancsot adott a megszállásra. Noriega hadseregét legázolták. Az amerikaiak a menekülő Noriegát Panamaváros vatikáni követségén találták meg.Az USA bírósága 40 év börtönre ítélte a tábornokot kábítószer-kereskedelem, zsarolás és pénzmosás miatt. (Győzött a jog és az igazság - amerikai módra...)

Az írás szerzője a Nicaragua - csatorna építésének jelentőségét helyesen ismeri fel.

Kár lenne tagadni a tényt, hogy Oroszország és Kína geopolitikai csatára (!) készül az Egyesült Államokkal. Ennek egy fontos lépése lenne, hogy megépítsenek egy, a Panama-csatornával rivális vizi átkelőhelyet az Atlanti és a Csendes-óceán között. Kína ugyanis megkapta a Nicaragua- csatorna építési és felügyeleti jogát 100 évre a nicaraguai államtól. Az építkezés 2014 decemberében kezdődik, és több mint 40 milliárd dollárba fog kerülni. Elképzelések szerint a Nicargua-csatorna 2019-ben kezdene üzemelni, azonban az építkezés egyes szakaszai 2029-re zárulnának le. A 2029-es dátum elsősorban a csatorna mellé épülő két repülőtérre és több olajfinomítóra vonatkozik.

Megelőzendő bármilyen, az Egyesült Államok irányából történő katonai intervenciót, Nicaragua katonai együttműködési szerződést kötött az orosz állammal, miszerint az építkezést orosz hadihajók és vadászgépek fogják felügyelni. Ezzel jelenleg Nicaragua az Oroszországi Föderáció nyílt katonai szövetségese lett a térségben. Ne felejtsük el, hogy az ENSZ Krím-félszigettel kapcsolatos szavazásán Nicaragua az orosz felet támogató 11 ország között volt. Az oroszok szemmel látha tóan nem felejtik el, aki kiállt mellet tük. Hát, a magyar kormánynak ez se sikerült.

Tegyük még hozzá a következőket. Előbb Anglia privilégiuma volt a föld minden pontját uralni, ahonnan a nemzetközi hajózási útvonalakat ellenőrizni lehet. Ezt a jogot kénytelen volt "testvériesen" megosztani a nála is nagyobb rablóval ZsidóAmerikával. Ezek a világ legforróbb pontjai máris és méginkább azzá válnak egy nemzetközi feszültség, vagy háború esetén.

Ilyen a Gibraltári szoros, amelyet Anglia elrabolt Spanyolországtól és Marokkótól és csak a majmokat tűri meg rajta. Viszont bármikor elzárhatja bárki elől a Földközi Tengert.

Ezen a nagy zsákon belül van egy kisebb zsák, amelynek száját a Dardanellák "szoros", ill. a Boszporusz "kanális" zárják le. A fekete tengeri orosz flotta tehát ezeken keresztül hajózhatna ki a Fekete Tengerről, a Gibraltári szorosig...

Ez az áthajózás nem volna egy fáklyásmenet mivel a Boszporuszt és a Dardanellákat Erdogan és Törökországa - az USA legaljasabb szövetségese - uralja. Törökország volt szíves a Boszporusz fölé két hídat is emelni, amelyekről az orosz hajókat csúzlival is ki lehet lőni. Tavaly kezdődött a harmadik híd építése...

Ez a két halálszoros az oroszok több évszázados fóbiája, álmatlan éjszakáik okozója. Ezt írja róla a krónika.

"Oroszország legfontosabb hadicélja a tengerszorosok megszerzése. A hatalmas birodalomnak sok ezer kilométernyi tengeri határa van. Csakhogy ezek a tengerek több hónapra befagynak, vagy - mint Murmanszk és Vlagyivosztok kikötői - nagyon távol fekszenek az ország fejlettebb és sűrűbben lakott vidékeitől. Ezért Nagy Péter óta különleges jelentőséggel bírt Oroszország számára a 'meleg tenger', a fekete-tengeri kijárat. Számos tengerszoros van a világ különböző pontjain - 'a tengerszorosok' alatt azonban mindenki a Boszporuszt és a Dardanellákat értette, stratégiai jelentőségük miatt. A Fekete-tengert ugyanis a két keskeny tengerszoros, a Boszporusz és a Dardanellák birtokosa teljesen lezárhatja, elvágva az oroszokat a világtengertől - amint ez meg is történt a világháború alatt. Oroszország vezető körei úgy érezték, a tengerszorosok birtoklása tenné őket valódi nagyhatalommá a tengeren is. Nagy-Britannia korábban megakadályozni próbálta az oroszokat a tengerszorosok birtokba vételében - ez történt 1877-1878-ban is. A háború legnagyobb ára - vélte a brit külpolitika a háború alatt is. Mégis, a szövetségesek közötti alku logikája alapján a nyugati antanthatalmak végül elfogadták jogos orosz hadicél ként a tengerszorosok megszerzését. Hogy aztán a tengerszorosok mégis török kézen maradtak - ez már egy másik történet, az 1917-es orosz forradal mak és 1918-as különbéke folyománya." A Breszt-Litovszki békéről van szó, amit a Nagy Lenin hozott tető alá. "Az I. világháborút Szovjet- Orosz ország és a központi hatalmak között lezáró békeszerződés. Az 1917. dec. 3-án megkezdődött béketárgyalások - a németek területrabló követelései, valamint Trockij, Buharin hívei és a bolsevikok Lenin vezette többsége között keletkezett nézeteltérés miatt - csak 1918. márc. 3-án vezettek a breszt-litovszki béke aláírására. A lenini álláspont érvényesült, amely szerint minden engedményt meg kellett adni annak érdekében, hogy Szovjet-Oroszor szág végre kiválhasson a háborúból, leszerelhesse a frontokon szétzüllött hadseregét és helyette megszervezhesse a Vörös Hadsereget. A breszt- litovszki békével elért lélegzetvételnyi szünet lehetővé tette az erőgyűjtést a hamarosan kiújuló harchoz.

A szerződés az alábbi kitételt tartalmazta. "A Dardanellákat állandóan nyitva kell tartani mint nemzetközi garanciákkal biztosított szabad átjárót." Csakhogy a szifiliszes Lenin elvtársnak és bandájának (Trockij, stb.) egyáltalán nem az volt a feladata és célja, hogy Oroszország mint győztes (!) nagyhatalmi státusát biztosítsa, hanem az, hogy a szovjet "proletár" forradalom kulisszái mögött az országot a zsidó tőke gyarmatává tegye. Szart ő a Dardanellákra!

Erre a szituációra szervezte rá a CIA Ukrajnában a második [Nº2] "bársonyos forradalmat". Mikor az elsőről [Nº1] írtam 2008.09.20-án (!) "Repedezik a bársonyos nadrág" címen, már sejtettem azt ami most be is következett. "Az ugyancsak imperialista Oroszország e - bekerítésére és megsemmisíté sére irányuló - akciók vonatkozásában, 'kvázi jogos védelemben' van. Nem lehet kétség aziránt, hogy - foggal körömmel - védeni is fogja azt 'aki' az övé, ami az övé. Ebben a helyzetben az Amerika iránti 'lojalitás' nemzetellenes, idehaza is." [Az 'aki' alatt azt a tizenkétmillió oroszt értettem, akiket Hruscsov, megkérdezésük nélkül, ukrán alattvalókká tett.]

Ez a cikk nem részletezi a kijevi zsidópuccs eseményeit. Erről már megírtam véleményemet, több cikkben is. Ezúttal az "ukrajnai sajnálatos esemé nyekkel", mint egy történelmi fordulat jelképével akarok foglalkozni. A történelmi fordulatok általában lassú, bonyolult és többnyire rejtett folyamatok eredményei, amelyeket az emberi gondolkodás egy valós eseményhez, többnyire nem is valós, de jelképnek alkalmas okhoz kapcsol (asszociál). Ilyen volt a Ferenc Ferdinánd elleni szarajevói merénylet, mint az első világháborút kiváltó "ok".

Szerintem Ukrajna is ilyen jelképpé válik, csakhogy az ukrajnai események egy egészen sajátságos szerephez jutottak, az emberiség tisztánlátásá nak előidézésében. Ukrajna nem egy éjszakai villámfény, amely megvilágítja a tájat. Nem is egy reflektor, amely éles fényt vet tárgyakra, emberekre. Ukrajna egy lobogó fáklya, amelynek imbolygó lángja, füstje és korma, mint egy sajátságos fény - árnyjáték, megjeleníti a világzsidóság igazi arculatát!

Azt már korábban észrevettem, hogy a kijevi puccs önmaga a zsidó jellegét tolta rivaldafénybe, tulajdonképp máig se' értem - miért. Az viszont nyilvánvaló, hogy az események olyan bestialitást tükröznek, amely csak a "gyűlölet népének" sajátos sága. Az odesszai mini holokausztról is írtam már. Utóbb tünt fel egy Femen-kúrva mellén a szöveg: "BURN"! Ez nem sima gyújtogatást, hanem égetést, perzselést jelent! Véletlen lenne? Nem fogadom el annak!

A Majdanon Oroszországra mért csapás horderejét csak akkor vagyunk képesek megérteni, ha legalább egy futó pillantást vetünk az Ukrajna területét átszelő orosz olaj, ill. gázvezeték hálózatra. Köztudott, hogy a saját szarába süppedő Ukrajna mindent megtett, megtesz azért, hogy Oroszországnak kárt, idegességet, ill. bosszúságot okozzon; a nemfizetéssel, az eladási árak "diktálásával", a vezetékek elzárásával és megcsapolásával. Nem tenné ezt, ha ZsidóAmerikát nem érezné a háta mögött.

Ám a newyorki, jeruzsálemi, ill. kijevi "stratégák" alaposan melléfogtak, ha azt hitték, hogy az orosz medve azzal múlatja majd az idejét, hogy kijevi zsidó döglegyek után kapkod. Oroszország átszervezte egész "gázpolitikáját" és rohamtempóban fejleszti a kínai exportot.

De ezzel nem éri be! Jól látja és mondja a keretcikk szerzője, hogy "Oroszország és Kína geopolitikai csatára (!) készül az Egyesült Államokkal." Igen, a fenevadat be kell cserkészni, a barlangjáig kell üldözni és a barlangjában kell megsemmi síteni. E "müveletsor" bevezető lépése az új - panama mentes - csatorna megépítése, hogy az orosz és kinai kereskedelmi hajók, hadihajók, repülőgép hordozók ugyanúgy szánthassák a világtengereket mint a nyugati kalózhajók.

Magától "kifújt" a Déli Áramlat kiépítésének akadályozása az EU részéről.

Már maga Orbán [a Nabucco egykori első számú vigéce] is azt harsogja, hogy a Déli Áramlatnak nincs alternatívája, azt bizony meg kell építeni.

Erre immár nem a kelet felé fordult Oroszországnak, hanem Európának van nagyobb szüksége, ideértve Ukrajnát is...

Itt most sorrendcserét hajtok végre a keret-cikk szövegével, mert Merkel asszonyságnak itt kell következnie.

4. Ha az orosz piacaikat veszélyezteti, a németországi gyáriparosok megbuktatják Merkelt

Dr. Griffin Tarpley ismert washingtoni publicista és történész szerint előbb buktatják meg a németországi gyáriparosok a globálcionok hálójába került Angela Merkelt, mint hogy hagynák az orosz kereskedelmi kapcsolataik bedőlését. A történész szerint az amerikai "Nuland-lobbi" ötmilliárd dollárt fektetett az ukrajnai puccsba az ország ásványi kincseinek megszerzésért; az egész katonai látványakció emiatt történik.

Az ám! Ennek a kivénhedt "Stasi - girlnek" alighanem kiteszik a szűrét. Megérdemli!

A történész szerint az egypólusú világ amerikai lobbistái elvakultságukban nem veszik figyelembe a tényeket, hogy ez a helyzet már nem tartható fenn. Tarpley a PressTv-nek adott interjújában leszögezte: hiába erőlteti a a Nuland lobbi (a zsidó világcsaládok képvi selője) az Oroszország elleni szankciók bővítését, nem fog menni. Az orosz gazdasági kapcsolatban érdekelt németországi nagyiparosok akár Angela Merkel német kancellárt is megbuktatják, ha kapcsolatrendszereiket veszélyezteti.

Angelának ezért lett hirtelen olyan fontos Viktor. Kell neki a szövetséges, mert nem szeretne bukott vezető lenni. Mint beszámoltunk róla, Angela Merkel gyors németországi látogatásra invitálta a magyar miniszterelnököt.


5. Putyin zseniális sakklépése - pofára estek a zsidó spekulánsok

Oroszország egy zseniális gazdasági sakklépést tett. Néhány nap alatt több mint 20 milliárd dollárt keresett vele és megerősítette a monopóliumát a hazai energiahordozók piacán. Részvények közel 30%-át visszaszerezte! Hülyére vette az Európai Uniót, és az Amerikai Egyesült Államokat is. És milyen szép, az egész világ szeme előtt, úgy tett mintha minden tervszerű lett volna. Korábban az orosz részvények egy része, külföldi befektetők (energiatársaságok) kezében volt. Ez azt jelentette, hogy az az olaj- és gáziparból származó bevételek majdnem fele nem az orosz kincstárba került, hanem Európa finánc-cápáinak számláira.

A krími helyzettel összefüggésben, a zsidó spekulánsok miatt, a rubel árfolyama erősen esni kezdett, de az orosz központi bank nem tett semmit annak érdekében hogy a rubelt támogassa. Felmerültek olyan pletykák is, hogy Oroszországnak nincsen semmilyen megtakarítása arra hogy a rubel árfolyamszintjét fenntartsa. Ezek a pletykák és Putyin kijelentései, hogy kész akár arra is, hogy Ukrajna orosz nyelvű lakosságát megvédje, az orosz energiatársaságok részvényeinek az áresését eredményezték. A finánc cápák, azaz a zsidó spekulánsok, elkezdték ezeket a részvényeket eladni , mielőtt, azok teljesen elveszítették volna az értéküket. Putyin egész héten várt, és a sajtókonferenciákon csak mosolygott; de amikor a részvényárak árak pince szintre sűllyedtek, azt az utasítást adta hogy ezeket a részvényeket minden európaitól, és amerikaitól gyorsan fel kell vásárolni! Mire a finánc cápák felfogták, hogy átverték őket, már késő volt, a részvények Oroszország kezében voltak! Oroszország ezekben a napokban 20 milliárd dollárt keresett rajtuk és az orosz cégek részvényeit is visszavitte Oroszországba. A kőolajból és a gázból keletkező bevétel, most már nem fog kifolyni külföldre, hanem Oroszországban marad! A rubel értéke magától megemelkedik, és a rubel támogatására Oroszországnak nem kell az aranykészleteit felhasználnia. A részvényeiket, amelyek dollár milliárdokat hoztak, néhány perc alatt néhány centért felvásárolták , és a kőolajból és a gázból származó bevételeiket elvonták. Ilyen ragyogó hadműveletet, a pénzpiacok történetében még sohasem láttak...

Ebben téved a szerző úr, aki biztos fiatalember lehet. A legöregebb "zsidók", így jómagam is, emlékszünk még egy sztorira, amelynek "hőse" a kötnivaló Nathan Rotschild volt. A következő történt. 1815. június 20.-án hajnalban, a Rothschild futár nyolc órával korábban érke zett a waterlooi csatatérről Londonba, mint Wellington herceg hírvivője ! Nathan Rothschild megjelent a tőzsdén. Egy szót sem szólt, elfoglalta megszokott helyét, és a tőzsde egyik oszlopának támaszkodva eladott - angol részvé nyeket! A tőzsdén végigszaladt a hír: Rothschild elad! Nyilván tud valamit, Waterloo elveszett ! Azután, amikor a papírok ára a mélypontra zuhant, mielőtt a tőzsde felébredt volna, ügynökei útján visszavá sárolt mindent, amit korábban eladott, csak éppen az eladási ár töredékéért. Később a tőzsdére is megér kezett a hivatalos hír Napóleon vereségéről, de addigra Rotschild óriási profitot söpört be. 140 évvel az eset után, így kommentálta az akkori eseményeket Frederic Morton, a dinasztia egyik életrajzírója: ki sem lehet számítani, hogy az utódoknak hány kastélyt, versenyistállót, hány Watteau- és Rembrandt képet kerestek meg azon a napon."

Nos, ez nem kevesebbet jelent, minthogy Putyin ravaszabb zsidónak bizonyult az echte zsidóknál. Így ő Oroszország bölcs Náthánja, nem a hülye zsidók, akik hagyták magukat átverni....

* * *

Ez az írás kerekedhetne viccesre is, de a poén egyáltalán nem vicces, így hát komolyra fordítom a szót.

A zsidók nem mindegyike hangoztatja nyíltan, hogy a gójok állatok. [Ez a főrabbik tiszte, lásd néhai Ovadjá jeruzsálemi főrabbi kinyilatkoztatásait.] Ők csak azt mondják, hogy a magyar nem eléggé művelt, nem tud helyesen írni és nem beszél angolul. Ebben van is valami. Ezért egy olyan írót szólalta tok meg, akire ezek az ismérvek nem ragaszthatók rá.

Oswald Spenglerre a "Nyugat alkonya" szerzőjére gondolok, ill. utalok - már nem először.

Spengler szerint "A pénz titáni rohamot intéz a szellem hatalma ellen ... A bankok és ezáltal a tőzsdék 1789 után ... önálló hatalommá fejlődtek ... A pénz diktatúrája halad előre és közeledik természetes csúcspontjához egy 'fausti civilizációhoz' ..." [II. köt. 725. old.] Spengler nem gondolja, hogy a tőke szörnyetegével szemben felemelkedett másik szörny, a kommunizmus, alternatívája lehetne az előbbinek. "A gyakorlati kommunizmus az osztályharccal, ezzel a már régóta elavult és hamissá vált frázissal egyetemben nem más, mint a nagytőke (!) egyik megbízható szolgája." [U.o.] Szerinte a pénz sikereinek azonban határa van. "Végső harc kezdődik, amelyben a civilizáció elnyeri végleges formáját; kezdetét veszi a pénz és a vér közti harc. A 'cezarizmus' felemelkedése töri meg a pénz diktaúráját és annak politikai fegyverét a demokráciát. ... A kard győz a pénz felett." [726. old.]

Nyilván nem Putyinra gondolt, hanem egy korszakváltásra. Bölcsen tudjuk - Madách után - hogy "A kor folyam, mely vísz vagy elmerít. Nem vezére az egyén, úszója csak."

Én is a kort próbálom elemezni és Putyinról csak annyit állapíthatok meg, hogy "all round" sportember és úszni is tud.

Ami a Nyugattal kapcsolatos nézeteit illeti, már idéztem korábban, hogy...

But the Euro-Atlantic civilization, guided by three noxious ocean powerhouses, USA, (finally more a matrix than a nation-state), England (intellectually the most dangerous of the three, since Bacon or Locke) and France (since 1789 the useful idiot of the infernal trio), is a civilization of stubborn minds, of rebellious angels, to use the Bible. This is a transgressive civilization of scholar rebels, of a transhuman and Mephistophelian agenda, and spiritually a civilization that tends to its destruction, dissolution and parody. This social-democratic utopia comes to an absurdity when the 300 richer Americans possess 2300 billions of dollars and when the humanitarian excesses of that pedantic oligarchy menaces the world peace and the human soul anywhere.Az euro-atlanti civilizáció három nagyhatalma - az Egyesült Államok (amely leginkább a mátrixra hasonlít, legkevésbé sem nemzetállamra), Anglia (intellektuálisan a legveszélyesebb, gondoljunk csak például Bacon lázadására) és Franciaország (amely 1789 óta hasznosan idióta tagja a pokoli hármas szövetségnek) -, olyan emberfölötti és mefisztói angyalok, akik bibliát forgatnak. Ez a 'bűnös civilizáció' felelős a tudományosan megtervezett rendbontásokért, lázadásokért és olyan parádés napirendi pontokat dolgoz ki, amelyek az embereket megosztják, lelküket felaprózzák, majd megsemmisítik. Ez a szociáldemokrata utópia végletes abszurditás, ha a 300 leggazdagabb amerikai rendelkezik 2300 billió dollár fölött, és e lelketlen 'pedáns' oligarchia humanitárius katasztrófákkal veszélyezteti a világbékét".

Az utolsó képnek azt a nevet adtam - "világrontók". Facebook oldalamra tette fel egyik ismerősöm. Mivel a képszövegben szó esik egy bizonyos jezsuitáról: pápa Borgoglioról is, az illető úr arcképével módosítottam a képet. Nos a cikk címfelirata azok sírfelírata akar lenni, akik néhány szá zan, más számítás szerint tizenötmilliónyian, humanitárius katasztrófákkal veszélyeztetik a világbkét, azaz hétmilliárd háromszázmillió ember életét.

Ők e sötét kor "ádáz erynniszei".

2014.05.18

Sz. Gy.

http://www.szeszak.hu/Comment/Kommentarok/Korparancs/Korparancs.htm
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: lézerfegyvereket, csatornatársaság, vállalhatatlanná, megsemmisítettek, szociáldemokrata, földcsuszamlások, intellektuálisan, konvertibilitása, szembenállásának, előnytelenségére, visszafordította, lélegzetvételnyi, spanyolországtól, elvakultságukban, árfolyamszintjét, miniszterelnököt, energiahordozók, kétségbeesetten, versenyistállót, zsidóamerikával, elkerülhetetlen, technológiákért, korszakváltásra, áringadozásával, aranykészleteit, túldramatizálni, aranytartalékai, tisztességesnek, rendbontásokért, mephistophelian, háromszázmillió, elengedhetetlen, katasztrófákkal, partnerországok, megcsapolásával, világtengereket, föld lakóit, egész világ, magyar helyett, róla folytatott, ulmi csatát, diétai ügyeket, országgyulési frakcióvezetôket, aktuális politikai, nagy vérben, antik mítoszok, ukrajnai események, világ sorsára, gondolatot fejezi, érdekes írás, általa használt, írást levél, Ádáz Erynnis, Donald Cook, Miután Törökország, Emiatt Putyin, Csillagok Háborúja, Krím-félsziget Oroszországhoz, Wall Street, Rosszija Bank, Szövetségi Tanács, Federal Reserve System, Egyesült Államokban, Moammer Kadhafi, Global Research, Wall Streettől, Rosszija Bankkal, Bank Rossiya, Szerintük Oroszország, Hátlapján Szent György, Magen Davidot, Egyesült Államok, Védelmi Minisztérium, Panama Csatorna, Egyesült Államoktól, Noriegát Panamaváros, Egyesült Államokkal, Oroszországi Föderáció, ENSZ Krím-félszigettel, Előbb Anglia, Földközi Tengert, Fekete Tengerről, Dardanellákat Erdogan, Ezért Nagy Péter, Nagy Lenin, Szovjet- Orosz, Vörös Hadsereget, Ferenc Ferdinánd, Szerintem Ukrajna, Majdanon Oroszországra, Déli Áramlat, Déli Áramlatnak, Griffin Tarpley, Angela Merkelt, Angela Merkel, Európai Uniót, Amerikai Egyesült Államokat, Nathan Rotschild, Nathan Rothschild, Frederic Morton, Oswald Spenglerre,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Gaál Viktor gondolata  Facebookon kaptam Krisztinától  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Gizike bar...  Gaál Viktor gondolata  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  A keserű igazság  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Bella István: Zsoltár  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Tavasz  Naplemente  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  Naplemente  Beney Zsuzsa - Álom  Facebookon kaptam  Nehezen engedem  Az elfogadásnak...  Mosolyogtál már ma?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bella István: Zsoltár  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mosolyogtál már ma?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A Gömb  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban.  Maradék idő  Bizonyos kulturális szint nélk...  Föld napja április 22  Kellemes esti időtöltést  Próbálkozni kell ahhoz,  Emlék  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Becsüld meg azt amid van,...  Facebookon kaptam  Életművészet  Facebookon kaptam  A hét szűk esztendő  Egyszerűen  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 26  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rögtön puha Mézes Krémes  Facebookon kaptam  A könnyek összegyűjtése  Facebookon kaptam  Ahogy emelkedik a rezgés...  A fák lelke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Esti kép  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 26 
Bejegyzés Címkék
föld lakóit, egész világ, magyar helyett, róla folytatott, ulmi csatát, diétai ügyeket, országgyulési frakcióvezetôket, aktuális politikai, nagy vérben, antik mítoszok, ukrajnai események, világ sorsára, gondolatot fejezi, érdekes írás, általa használt, írást levél, tények csoportosítása, csokor tehát, belekötött virágok, írás legérdekesebb, kínaiak által, nyugat elvesztette, nyugat egymásutánban, megrendítő erejű, orosz katonai, román kikötőbe, amerikai elhárítás, megfelelő helyeken, hajó legénységének, része azonnal, hajó valamennyi, monitorok elsötétedtek, hajó motorja, egész hajót, döglött teknős, azóta felmondott, kapitány zöld, másodkapitány elővett, üveg rumot, utolsó rárepüléskor, pilóta kiintett, csúcstechnikás hajónk, darab ócskavas, volt matróz, hipermodern amerikai, nyugat mindenáron, orosz S-500, akkori S-300, egyszerű okból, szíriai rakétaincidens, amerikai vezérkar, orosz technológia, incidensről érthető, amerikai hadihajókról, vételár többszörösét, történés szintén, iráni rádiós-műszaki, amerikai drón, iráni reptérre, oroszok valamilyen, ismeretlen cikkíró, amerikai próbálkozás, amerikaiak persze, navigációs rendszer, irániak tükörfényesre, nemzetközi autókiállítás, mutatványt ugyancsak, orosz eszközzel, tábori klotyóra, számukra halálos, technikai adatait, drága éveket, előnyüket elvesztették, 2000-es évekig, nyilvánosan propagált, orosz fejlesztések, utóbbi években, lézer fegyver, orosz telepített, oroszok ugyanis, harvardi professzor, ilyen titkos, oroszok titokban, plazma- technoló, hidegháborús állapotokat, pénzügyi szakadék, dollártól teljesen, kifizetések alapja, rubel lesz, dollár áringadozásával, nagy nyugati, nyugati országok, nyugati politikusok, orosz bankok, nemzetközi hálózattól, külföldi befektetőket, nyugati szankciók, nyugat pénzemberei, sebezhető pontokat, rubel alapú, lépéssel Oroszország, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6073
  • e Hét: 20303
  • e Hónap: 31414
  • e Év: 184910
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.